Ons aanbod

Lakkerij de Bruyn denkt met u mee

We zorgen ervoor dat we altijd samen met onze klanten en leveranciers binnen de afgesproken termijn de juiste oplossing realiseren.

Hiervoor zetten we in op ons breed aanbod aan mogelijke behandelingen en onze ruime ervaring met heel diverse types materialen en eindtoepassingen.

Ons enthousiasme om uw uitdagingen aan te pakken en onze no-nonsense aanpak doen de rest. 

Stralen

Een goede voorbereiding is cruciaal voor een kwalitatief eindresultaat in veel zaken maar zeker ook bij coating. 
 
Onze ervaren stralers hebben verschillende types straalmiddel, meerdere straalcabines tot 10m lengte en 5m breedte, een trommelstraler en een werpstraler ter beschikking om voor uw toepassing de beste reinheid (SA2.5-SA3), ruwheid en hechtingsprofiel af te leveren.
 
Types materiaal
 • Staal
 • Inox/RVS
 • Gietijzer

Voorbereiding

Naast zandstralen biedt De Bruyn ook een hele waaier aan andere voorbehandelingen aan.
 
Opruwen doen we ook door middel van schuren. We hebben ook alle mogelijkheden in huis voor handmatig ontvetten. Als er een gaatje ontbreekt of iets fout gaat bij een lasnaad, proberen we ook snel oplossingen te voorzien. Het bijwerken van oneffenheden in het oppervlak met plamuur of andere fillers behoort ook tot onze competenties.
 
Daarnaast beschikken we over een wastunnel die zowel ontvetting als een eerste fosfatie aanbrengt aan metalen onderdelen. Dit zorgt voor nog extra roestwering.
 

Alle stukken die niet gelakt mogen worden schermen we af op efficiënte wijze tijdens het hele proces.

 

Types materiaal
 • Staal
 • Inox of RVS
 • Aluminium
 • Gietijzer

Metalliseren

Roest of corrosie is een natuurlijk proces voor elk metaal. Wat wij kunnen doen is het zo goed mogelijk beschermen zodat de levensduur van uw producten stijgt.
 
Dit doen we oa. door het aanbrengen van een laagje zink op het gestraalde oppervlak. Dit wordt metalliseren of schooperen genoemd. Dit is een koud proces zodat vervorming van de constructies geen kans krijgt. Hierdoor heeft u meer opties in het ontwerp van uw stukken. Afwerking kan dan gebeuren door ofwel natlakken ofwel poederlakken.
 
Types materiaal
 • Staal

Natlakken

Natlakken is het op industriële schaal schilderen van oppervlakken. Dit kan gebeuren door pistoolspuiters in cabines maar ook door stukken onder te dompelen
 
Natlak kan in verschillende lagen worden aangebracht. Op die manier brengt elke laag een of meerdere van de nodige eigenschappen aan : kleurvastheid, UV bescherming, anti-graffiti, roestbescherming, bescherming tegen chemische omgevingen, verbeterde hechting, softtouch aanvoelen van kunststof, etc. We bepalen samen met uw team de juiste samenstelling en diktes van elke laag. Dit doen we zelfs voor offshore en andere veeleisende omgevingen
 
Types materiaal
 • Staal
 • Gietijzer
 • Aluminium
 • Kunststof

Poederlakken

Via een elektromagnetisch veld wordt het poeder aangetrokken tot het te behandelen oppervlak. Door het uitbakken op hoge temperatuur (160-210°C) krijgt de lak zijn juiste eigenschappen.
 
Poederlakken kan ook in verschillende lagen aangebracht worden zodat in een eerste primerlaag hechting, ontgassing van zinklaag of goede kantendekking voor roestwering kan worden bekomen. De eindlaag zorgt dan voor de kleur en krasvastheid.
 
Types materiaal
 • Staal (blank of gegalvaniseerd)
 • Gietijzer
 • Inox
 • Aluminium

Inpak, administratie en logistiek

Het zou zonde zijn om mooi gelakte onderdelen te laten beschadigen bij het transporteren. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij samen met u de beste keuze maken over hoe uw stukken worden ingepakt na het behandelen

Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hechten wij veel belang aan het afstemmen van onze planning op die van onze klanten zodat alles vlot kan verlopen. Ook zorgen wij ervoor dat al uw stukken doorheen het hele proces eenduidig worden geregistreerd zodat u een traceability hebt achteraf.
 
De Bruyn kan u ook verder van dienst zijn in het logistieke proces door uw stukken rechtstreeks te leveren aan uw klant met de nodige documenten en labels zelfs buiten de EU. Als dit kan helpen verzorgen we zelfs het hele transport van A tot Z.

Worstelt u ook met een coating uitdaging ?

Zou u graag willen weten hoe we uw producten kunnen beschermen of van de juiste kleur voorzien ? 

Lakkerij De Bruyn

Nijverheidsstraat 32
2390 Malle
België

Contactgegevens


Gerealiseerd met steun van